سه شنبه، 23 بهمن 1403
ایده خبر » اقتصادی » ظرفیتی که در ایلام پول ساز شد| حرکت کشاورزان به سمت کشت گلخانه ای ادامه دارد

ظرفیتی که در ایلام پول ساز شد| حرکت کشاورزان به سمت کشت گلخانه ای ادامه دارد

کد خبر: 16104

ایلام- توسعه کشت محصولات گلخانه ای در استان ایلام طی سال های اخیر رونق گرفته و هم اکنون یکی از ظرفیت های مهم اقتصادی در استان برای کسب درآمد شناخته می شود.

بازار؛ گروه استان ها: کشت محصولات کشاورزی دارای روش های متعددی است که هر کدام از این روش ها علاوه بر مزیت های خود، معایبی نیز به همراه دارند که موجب هدر رفت آب، هزینه بالا، تاثیرات زیست محیطی، کاهش بهروری و کاهش تنوع محصولات کشاورزی می شود.

همین امر موجب شد با پیشرفت علم و تکنولوژی روش های دیگر کشاورزی همچون کشت گیاهان گلخانه ای با فوایدی نذیر افزایش میزان بهروری، کاهش ضایعات کشاورزی، استفاده بهینه از منابع آب و خاک، تولید محصولات خارج از فصل، حفاظت از محیط زیست، افزایش درآمد و ایجاد اشتغال در دستور کار قرار گیرد.

در واقع کشت گلخانه ای یکی از روش های مدرن کشاورزی است که با ایجاد شرایط مطلوب برای رشد گیاهان و استفاده بهینه از منابع، نقش مهمی در توسعه پایدار کشاورزی، معیشت کشاورزان و تأمین نیازهای غذایی جمعیت رو به افزایش ایفا می‌کند؛ همین مسئله هم باعث شده این نوع کشاورزی نسبت به سایر روش های کشت به‌طور فزاینده‌ای محبوب و پراستفاده شود.

ایلام نیز از جمله استان هایی در کشور به شمار می رود که با داشتن شرایط آب و هوایی متنوع، منابع آبی و خاکی مناسب، نیروی کار محلی و حمایت‌های دولتی، پتانسیل بالایی برای توسعه کشت گیاهان گلخانه‌ای دارد، به گونه ای که با استفاده از این پتانسیل‌ها، می‌توان قدم چشمگیری در راستای توسعه کشاورزی و بهبود معیشت کشاورزان در استان برداشت.

باید خاطر نشان کرد، کشت گیاهان گلخانه‌ای در استان ایلام نسبت به سنوات گذشته پیشرفت خوبی داشته؛ اما با این حال تا کنون از تمام ظرفیت ها و پتانسیل های استان جهت توسعه کشت گلخانه ای استفاده نشده است.

لزوم توسعه کشت گیاهان گلخانه‌ای در ایلام

بهرام زینعلی کارشناس کشاورزی در گفت‌وگو با خبرنگار بازار اظهار داشت: خاک‌های حاصلخیز و مناسب ایلام یکی از پتانسیل‌های مهم این منطقه برای کشت گیاهان گلخانه‌ای به شمار می رود؛ از سوی دیگر ایلام دارای شرایط آب و هوایی متنوع و منابع آبی خوبی است که می‌تواند تاثیر بسزایی در رونق برای کشت گیاهان گلخانه‌ای در این استان داشته باشد.

وی افزود: در کشت گلخانه‌ای، گیاهان در شرایط محیطی کنترل شده رشد می‌کنند که باعث افزایش بهره‌وری و تولید بیشتر محصولات، کاهش هزینه‌های تولید و افزایش سودآوری می شود؛ همچنین استفاده از سیستم‌های آبیاری مدرن و کنترل شده در گلخانه‌ها، مصرف آب را به شدت کاهش می‌دهد و بهره‌وری آب را افزایش می‌دهد.

زینعلی ادامه داد: توسعه کشت گلخانه‌ای به ایجاد فرصت‌های شغلی جدید در مناطق روستایی و شهری کمک می‌کند، زیرا کشاورزان می‌توانند با تولید محصولات بیشتر و با کیفیت‌تر، درآمد خود را افزایش دهند و به بهبود معیشت خود دست یابند.

سرپرست مدیریت شرکت شهرک‌های کشاورزی شعبه ایلام: هم اکنون سطح زیر کشت واحدهای گلخانه‌ای در استان ایلام حدود ۱۸.۲ هکتار است که شامل گلخانه‌های بزرگ‌مقیاس و کوچک‌مقیاس می شود

وی تصریح کرد: به طور کلی توسعه کشت گیاهان گلخانه ای در ایلام نقش پررنگی در زمینه اشتغالزایی، رونق اقتصادی، توسعه کشاورزی و... ایفا می کند؛ با این وجود به دلایل متعددی از جمله کمبود اعتبار و نبود سرمایه گذار، از اتمام ظرفیت ها و پتانسیل های این استان جهت توسعه کشت گیاهان گلخانه ای استفاده نشده است.

ظرفیتی که در ایلام پول ساز شد| حرکت کشاورزان به سمت کشت گلخانه ای ادامه دارد

این کارشناس بیان کرد: توسعه کشت گلخانه‌ای در ایلام نیازمند توجه به مجموعه‌ای از چالش‌ها و موانع است که با همکاری و همگرایی بین نهادهای مختلف و اخذ اقداماتی مانند ارائه حمایت‌های مالی، جذب سرمایه‌گذار، بهبود زیرساخت‌ها و دسترسی به فناوری‌های مدرن امکان پذیر می باشد.

وضعیت توسعه کشت گیاهان گلخانه ای در ایلام

بابک افراز سرپرست مدیریت شرکت شهرک‌های کشاورزی شعبه ایلام در گفت‌وگو با خبرنگار بازار با بیان اینکه کشت گلخانه ای در ایلام پتانسیل ها و مزیت های فراوانی دارد و از راهکارهای اصلی برای توسعه کشاورزی در استان ایلام است، اظهار داشت: کشت گلخانه‌ای با کاهش نیاز به زمین‌های کشاورزی و استفاده بهینه از منابع خاک و آب، به حفاظت از منابع طبیعی، افزایش تولیدات کشاورزی با کیفیت بالاتر، ایجاد فرصت‌های شغلی، کاهش نیاز به استفاده از سموم شیمیایی، تولید محصولات خارج از فصل و توسعه صادرات کمک شایانی می‌کند.

وی افزود: به همین جهت با هدف افزایش تولید، صرفه‌جویی در مصرف آب، حل مشکلات اشتغال در استان و افزایش سطح زیر کشت محصولات گلخانه‌ای، اقداماتی نظیر راه‌اندازی شهرک‌های گلخانه‌ای، جانمایی نقاط جدید برای کشت گلخانه‌ای، برنامه‌ریزی برای کشت محصولات گلخانه‌ای، واگذاری مجتمع گلخانه‌ای صالح‌آباد شهرستان مهران به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین مجموعه‌های گلخانه‌ای استان به سرمایه‌گذاران و جذب سرمایه‌گذار به استان انجام شده‌ است.

سرپرست مدیریت شرکت شهرک‌های کشاورزی شعبه ایلام تصریح کرد: هم اکنون سطح زیر کشت واحدهای گلخانه‌ای در استان ایلام حدود ۱۸.۲ هکتار است که شامل گلخانه‌های بزرگ‌مقیاس و کوچک‌مقیاس می شود.

وی ادامه داد: سالانه بیش از ۲ هزار تن انواع محصولات گلخانه ای مانند انواع سبزی و صیفی و انواع گل‌های زینتی و آپارتمانی در استان ایلام تولید می شود که این میزان امکان اشتغالزایی برای‌ بیش از ۱۸۰ نفر از مردم استان را فراهم آورده است.

با توجه به مزایای متعدد کشت گلخانه‌ای، توسعه این روش در ایلام از ضرورت بالایی برخوردار است و می‌بایست بیش از پیش مورد توجه مسئولان مربوطه قرار گیرد.

منبع: tahlilbazaar-325585

دسته بندی: اقتصادی
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید